Estetyt liitetiedostotyypit sähköposteissa

JAMKin postijärjestelmässä on otettu normaalin skannauksen/suodatuksen lisäksi käyttöön kiellettyjen liitteiden lista. Mikäli saapuvassa viestissä on liitteenä yksi tai useampi listalla oleva tiedostotyyppi, viestin kaikki liitteet poistetaan ja asiasta informoidaan vastaanottajaa. Tämä on yksi hyvin tyypillinen lisämenetelmä, jolla pyritään suojelemaan organisaation käyttäjiä vahingossa aktivoitavilta haittaohjelmilta. Vaikka JAMKin työasemissa koneissa on lisäksi erillisiä suojausmenetelmiä, ei mikään yksittäinen menetelmä ole nykypäivänä riittävä. Lisäksi sähköpostia käytetään laajesti myös muilla kuin JAMKin työasemilla.

Estettyjä tiedostotyyppejä on tällä hetkellä yhteensä 96 kpl ja ne ovat kaikki sellaisia, joiden mukana on mahdollista toimittaa koneessa automaattisesti suoritettavaa haittaohjelmakoodia. Koska myös pakatut liitteet skannataan, ei liitteen pakkaaminen auta, eli mikäli liite on tarpeellinen, se tulee toimittaa jollakin toisella menetelmällä.

Lista kielletyistä liitetyypeistä:
.ace .ade .adp .ani .app .asp .bas .bat .cer .chm .cmd .com .cpl .crt .csh .der .dll .docm .dos .exe .fxp .gadget .hlp .Hta .Inf .Ins .Isp .Its .jar .js .Jse .Ksh .Lnk .mad .maf .mag .mam .maq .mar .mas .mat .mau .mav .maw .mda .mdb .mde .mdt .mdw .mdz .msc .msh .msh1 .msh1xml .msh2 .msh2xml .mshxml .msi .msp .mst .obj .ops .os2 .pcd .pif .plg .prf .prg .ps1 .ps1xml .ps2 .ps2xml .psc1 .psc2 .pst .rar .reg .scf .scr .sct .shb .shs .tmp .url .vb .vbe .vbs .vsmacros .vsw .vxd .w16 .ws .wsc .wsf .wsh .xnk