Funet Zoom-verkkokokousjärjestelmä korvaa Adobe Connectin

Jamkilla on otettu käyttöön Funet Zoom-verkkokokousjärjestelmä. Se korvaa Adobe Connectin kokonaan vuoden 2018 loppuun mennessä, koska Adobe Connect on osoittautunut vanhentuneen teknologiansa vuoksi epäluotettavaksi, eikä korjausta asiaan ole näköpiirissä lähiaikoina. Sitä saa toki käyttää edelleen vuoden loppuun saakka. Zoomia on testattu kevään mittaan testiryhmän kanssa ja kokemuksiin ollaan oltu tyytyväisiä.

Funet Zoom on helppokäyttöinen, uuden sukupolven HD-tasoinen virtuaalikokouspalvelu, joka on suunniteltu vastaamaan nykypäivän liikkuvan tutkijan, opiskelijan ja opettajan tarpeisiin. Työkaluvalikoima Zoomissa on suunnilleen samanlainen kuin Adobe Connectissa, joten se soveltuu myös hybridiopetukseen, mutta edellyttää hiukan uuden välineen opettelua ja toiminnan uudelleen miettimistä ”Zoomin tavalla”. Kokous on mahdollista tallentaa joko pilveen tai omalle tietokoneelle. Jokainen Jamkin henkilökuntaan kuuluva voi käyttää  Zoomia työhön tai opetukseen liittyvissä tehtävissä. Palvelua pääset käyttämään Jamkin käyttäjätunnuksella osoitteesta zoom.jamk.fi . Sieltä kannattaa ladata omalle koneelle Zoom-ohjelmisto, jolla käyttö sujuu kätevästi. Ohjelmiston voit ladata halutessasi myös Software Centeristä. Tässä video-ohjeessa neuvotaan kuinka pääset alkuun : https://youtu.be/2q7uKwhFViA

Zoomin avulla voidaan järjestää kokouksia, joissa on jopa 100 samanaikaista osallistujaa ja jakaa sisältöä useilla integroiduilla työkaluilla PC-, Mac-, Linux, iOS- tai Android-laitteilla. 100 osallistujan peruskokouksen lisäksi Jamkilla on käytettävissä 5 kpl Large Room (max 300 osallistujaa), ja 5 kpl Webinar (max 500 osallistujaa), lisenssejä. Niiden varaamisesta laaditaan erilliset ohjeet.

Koulutuksia on luvassa syksyllä ja omia käyttöohjeita tulossa myöhemmin, toistaiseksi ohjeita hätäisimmille käyttäjille löytyy Zoomin omasta help centeristä: https://support.zoom.us/hc/en-us

Lisätietoja:
Verkkopedagogiikan suunnittelijat & ICT-Palvelut