Henkilökohtaisten kotisivujen julkaisu JAMKissa

Ennen kesän 2010 aikana tehtyjä tietojärjestelmämuutoksia käyttäjät pystyivät julkaisemaan kotisivunsa luomalla omaan henkilökohtaiseen kotihakemistoon kansion ”public.www” ja sinne tarvittavat sivut. Sivut olivat käytettävissä osoitteessa http://homes.jamk.fi/~käyttäjätunnus. Kesällä tehtyjen muutosten yhteydessä tätä toiminnallisuutta ei pystytty tarjoamaan, joten kotisivut eivät olleet käytettävissä ilman käyttäjien omia toimenpiteitä. Korvaava vaihtoehto oli siirtää sivut batman-palvelimelle, jonne homes.jamk.fi -nimikin siirrettiin väliaikaisesti.

11.10.2010 lähtien sekä opiskelijoilla, että henkilökunnalla on jälleen mahdollisuus julkaista kotisivut suunnilleen samaan tapaan kuin aiemminkin oman kotihakemistonsa kautta, mutta koska osa käyttäjistä ehti jo siirtää sivut batmanille, päätettiin että vanhaan käytäntöön palaamisesta tiedotetaan etukäteen, jotta kaikki käyttäjät voivat tehdä tarvittavat toimenpiteet. Uusi palvelin toimii samoilla rajoituksilla kuin vanhakin, eli siellä ei ole mm. php/cgi tms. tukea, eli jos tarvitset näitä sivuillasi, käytä julkaisualustana batmania.

Mikäli kotisivusto on siirretty kesän aikana batmanille, tulee ottaa huomioon, että osoite http://homes.jamk.fi alkaa viittaamaan 11.10.2010 lähtien jälleen palvelimelle, jonka kautta julkaistaan käyttäjien omien kotihakemistojen public.www -kansiossa olevat sivustot. Halutessaan käyttäjät voivat julkaista sivujaan jatkossakin myös batmanin kautta, mutta ei kuitenkaan tuolla samalla osoitteella. Batmanin omat ohjeistukset löytyvät tarvittaessa täältä.

Tarkemmat ohjeet kotisivujen julkaisemiseksi täältä

Huom!

Mikäli kotihakemistosta löytyy public.www -niminen kansio tarvittavine oikeuksineen, kaikki siellä olevat tiedostot julkaistaan automaattisesti webiin, joten ole tarkkana mitä tiedostoja laitat sinne. Mm. Jyväskylän Yliopistolla oli käynyt kesällä 2010 ikävä vahinko, kun joku työntekijä oli vahingossa siirtänyt/kopioinut kotisivuhakemistoonsa opiskelijoiden henkilötietoja sisältävän tiedoston, jonka sitten joku ulkopuolinen oli julkisen hakupalvelun avulla löytänyt.