JAMKin etäkäyttöpalvelut uudistuvat!

Nykyiset Remote desktop -etäkäyttöpalvelut ovat toimineet käytännössä vain Windows/Mac -koneilla ja osittain rajoitetusti niilläkin. Jotta työpöytää ja ohjelmia voidaan tarjota myös muille päätelaitteille, on palvelinohjelmistot päätetty uudistaa. Uudistuksen myötä etäkäytettäväksi tarjottavat sovellukset ovat vanhoja ratkaisuja huomattavasti selkeämmin päätelaitteesta ja käyttäjän sijainnista riippumattomampia.

Muutoksen myötä etätyöpöytää ja ohjelmistoja voidaan käyttää mm. Windows, Mac, iPhone/iPad, Android ja Linux -alustoilla. Uudet Citrix Xenapp/Xendesktop -ohjelmistoilla toteutetut palvelut ovat saatavilla sekä henkilökunnalle, että opiskelijoille. Alkuvaiheessa käytettävissä on rajallinen määrä yhtäaikaisten käyttäjien lisenssejä ja niitä hankitaan lisää jos tarvetta ilmenee.

Tarkemmat ohjeet tarvittavien ohjelmistojen asennuksesta ja käytöstä löytyvät Helpdeskistä, osoitteesta http://oppimateriaalit.jamk.fi/helpdesk/etakayttopalvelut/tyopoydan-ja-ohjelmien-etakaytto

Uusi ohjelmisto tulee korvaamaan nykyiset Remote desktop -palvelimet kevään 2012 aikana. Tarkempi aikataulu remote desktop -palvelimien poistosta ilmoitetaan myöhemmin.