JAMKin työasemissa käytettävä virustorjuntaohjelmisto vaihtuu

Tietohallinto vaihtaa työasemissa käytettävän virustorjuntaohjelmiston 17.1 alkaen. F-secure client security vaihdetaan Forefront Endpoint Protection -ohjelmistoon. Vaihdon taustalla ovat sekä kustannushyödyt, että aiempaa parempi keskitetty hallinta. Testien perusteella Forefront Endpoint Protection on luotettavuudessa samalla tasolla F-Securen kanssa, mutta silti se rasittaa konetta hieman aiempaa vähemmän.

Uusi ohjelmisto jaetaan työasemille vaiheittain kampus-alueittain. Päivitys tapahtuu koneille automaattisesti, eikä vaadi käyttäjältä toimenpiteitä.

Päivityksen aikana käyttäjälle näytetään ilmoitus virustorjunnan puuttumisesta ”Find an antivirus program online”. Ilmoituksesta ei tarvitse välittää ja se poistuu hetken kuluttua, kun uusi ohjelma on asennettu ja päivitetty ajan tasalle.
Ohjelma on asennettu ja virustorjunta päällä, kun oikean alareunan ilmoitusalueella näkyy vihreä neliö, jossa valkoinen kilven kuva.

Mikäli ilmoitus ei kuitenkaan poistu 10 minuutissa, kannattaa tästä tehdä vikailmoitus Helpdesk-palvelussa ( http://helpdesk.jamk.fi ). Tietohallinto seuraa ohjelmiston asennuksia tehostetusti virustorjunnan tärkeyden takia.