Kansiot, tiedostot ja resurssienhallinta

Windows 7, 8 ja 10 – käyttöjärjestelmässä käytettävissä olevat hakemistot eli kansiot ja tiedostot näet mm. Resurssienhallinta-ohjelmalla, joka käynnistyy napsauttamalla tehtäväpalkista sen kuvaketta (tai pikanäppäinyhdistelmällä Win+E). Halutun kohteen löydät nopeasti Etsi-toiminnolla.

Etsi-toiminto

Ohjelmia ja tiedostoja voit etsiä tehtäväpalkin tai Käynnistä-valikon (Start) valikon haku-ominaisuudella. Lisäksi tiedostoja ja kansioita voit etsiä kansion tai kirjaston hakuruudulla.

Microsoftin ohje etsi-toiminnosta | Video tiedostojen etsimisestä

Pikaluettelot

Pikaluettelot (Jumplist) avautuvat hiiren kakkospainikkeella sekä Käynnistä-valikossa että tehtäväpalkissa. Pikaluettelon sisältö on ohjelmakohtainen. Luettelossa on useimmin käytettyjen tiedostojen pikakuvakkeita ja komentoja. (Vrt Pikavalikot, joilla voi käsitellä valittua kohdetta.)

Microsoftin ohje pikaluettelosta |

Kirjastot

Kirjastoja (Libraries) käytetään eri kansioissa ja alikansioissa olevien tiedostojen käsittelyyn. Neljä oletuskirjastoa ovat Tiedostot, Musiikki, Kuvat, Videot (Documents, Music, Pictures, Videos). Voit luoda itse uusia kirjastoja ja sisällyttää niihin haluamiasi kansioita. Kirjastoihin ei vielä voi liittää JAMKin verkkolevyillä olevia tietoja. Windows 10:ssä on käytettävissä lähes vastaava Quick list.

Microsoftin ohje kirjastojen käyttämisestä | Uuden kirjaston luominen

Muistitikun käyttäminen

Muistitikku (USB-memory stick) kytketään USB-porttiin, jonka jälkeen resurssienhallinnassa näkyy uusi levyasematunnus. Muistitikku poistetaan koneesta napsauttamalla tehtäväpalkissa painiketta Poista laite turvallisesti.

CD-levyn polttaminen

Microsoftin ohje CD-levylle tallentamisesta |

Tiedostojen nimeäminen

Windows 7 -käyttöjärjestelmä tukee pitkiä tiedostonimiä ja tiedostotarkentimia. Voit käyttää pieniä ja isoja kirjaimia, jolloin luettavuus paranee hakutoiminnon kärsimättä.

• Sallittuja merkkejä ovat pisteet, plus- ja miinusmenrkit.
  • Kiellettyjä merkkejä ovat seuraavat:      |    /    :    *    ?    <    >