Käyttäjätunnukset ja salasanat

SalasanaKaikilla Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) opiskelijoilla ja työntekijöillä on käytettävissään henkilökohtainen verkkotunnus eli käyttäjätunnus. Tunnuksen oikeudet eri palveluihin ja käyttöaika määräytyvät kulloisenkin tarpeen mukaisesti.

Käyttäjätunnusta tarvitaan ammattikorkeakoulun tietokoneita käytettäessä: kirjauduttaessa verkkoon, sähköpostiin sekä muihin JAMKin palveluihin. Verkon käyttäjätunnus on opiskelijoilla opiskelijanumero. Käyttäjät voivat käyttäjätunnuksellaan kirjautua tietokoneelle kaikkialla JAMKissa. JAMKissa on käytössä myös Unix-järjestelmiä, joihin kirjaudutaan pääsääntöisesti samalla verkkotunnuksella kuin muuallekin.

Henkilökunnalla tunnus on voimassa työsopimuksen mukaisesti. Työsopimuksen päätyttyä tunnus lukitaan ja se poistetaan muutaman viikon varoajan jälkeen.

Opiskelijoilla käyttäjätunnus on voimassa opiskelun ajan, jonka jälkeen se lukkiutuu automaattisesti. Käyttäjän verkkotunnus, postilaatikko sekä kotihakemisto sisältöineen poistetaan noin kahden viikon varoajan jälkeen pysyvästi. Mikäli opiskelija ilmoittautuu välillä poissaolevaksi, voidaan käyttäjätunnus sulkea siksi aikaa.

Huomioi myös käyttösäännöt

Verkon käyttösäännöissä (pdf) määritellään käyttäjien oikeudet ja velvollisuudet. Jokainen opiskelija sitoutuu noudattamaan sääntöjä sekä huolehtimaan osaltaan yleiseen tietoturvallisuuteen liittyvistä asioista vastaanottaessaan opiskelijapaikan. Mikäli käyttäjä syyllistyy tietojärjestelmien väärinkäytökseen, voidaan häneltä poistaa käyttöoikeudet.

FUNET (Finnish University and research NETwork), on suomalaisten korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteinen tietoliikenneverkko. Jyväskylän ammattikorkeakoulu on FUNETin asiakasorganisaatio, joten JATMANETiä koskevat omien käyttösääntöjen lisäksi myös FUNETin käyttösäännöt.