Lyncin nimi muuttuu

Media on uutisoinut tämän viikon aikana kovasti Microsoftin pikaviesti -ja videoneuvottelupalvelu Lyncin tarinan päättymisestä, mutta uutisointi on pahasti harhaanjohtavaa, sillä ei Lync ole oikeasti minnekään katoamassa, vaan pelkästään sen nimi muuttuu ja vähitellen siihen tulee lisää ominaisuuksia Skypestä.

Microsoft osti Skypen jo vuonna 2011 tarkoituksenaan yhdistää sen ja Lyncin parhaat puolet uudeksi tuotteeksi, jota voi käyttää laitteella kuin laitteella. Yritysversion nimeksi tulee tähän tietoon ”Skype for Business”, vaikka se onkin edelleen sama tuttu Lync uudella nimellä. Muutos koskee myös Office365:n kautta käytettävää Lynciä.

Käyttäjille muutos ei tule näkymään muuten kuin että jossakin vaiheessa tuotteen virallisen julkistuksen ja testauksen jälkeen nykyinen Lync-client päivitetään uuteen versioon ja siinä samalla muuttuu myös sovelluksen kuvake ja mahdollisesti myös muutamat valikot. Perusominaisuudet tulevat pysymään samoina sillä erolla, että jossakin vaiheessa tulevaisuudessa pitäisi olla mahdollista muodostaa suoria yhteyksiä sekä yritys-, että yksityispuolen kumppaneihin ja tuttaviin samalla sovelluksella ilman kummankaan pään erillisiä toimenpiteitä.

Esittely ja lisätietoja:
http://blog.insidelync.com/2014/11/lync-to-be-rebranded-as-skype-for-business/
http://blogs.skype.com/2014/11/11/introducing-skype-for-business/
https://www.youtube.com/watch?v=LUetykHsxqQ