Microsoft Office -sovellusten päivitys

Työasemien MS Office -sovellukset päivitetään kesän/syksyn aikana uuteen Office 2013-versioon (nykyään käytössä on Office 2010).

Versiomuutos ei ole käyttäjän näkökulmasta kovinkaan merkittävä ja suurin muutos koskeekin lähinnä ulkoasua. Taustalla päivitys kuitenkin mahdollistaa entistä paremman yhteensopivuuden eri sovellusten ja verkkopalveluiden kesken.

Uusiin versioihin on hyvä tutustua etukäteen, jotta muutos ei tule kenellekään yllätyksenä. Tätä varten remote.jamk.fi -etäkäyttöpalvelussa on nyt Windows7-työpöytä, jonne on asennettu Office-sovellusten uudet versiot. Lisäksi uudet sovellukset löytyvät etäkäyttöpalvelun valikoista yksittäisinä.

Alustavan suunnitelman mukaisesti opiskelijoiden koneet päivitetään keskitetysti jossakin vaiheessa kesän aikana. Henkilökunnalle tulee kesäkuun alusta lähtien mahdollisuus päivittää omat koneet Officen uuteen versioon halutulla hetkellä (ohje luvassa myöhemmin). Keskitetty päivitys kaikkiin henkilökunnan koneisiin tapahtuu näillä näkymin elo/syyskuussa.

Myös opiskelijoiden käyttämään Office365-pilvipalveluun on tulossa vastaava päivitys tämän vuoden aikana, mutta tarkempaan ajankohtaan me emme ikävä kyllä voi vaikuttaa millään tavalla. Siinä vaiheessa kun palvelu lopulta päivittyy Office 2013 -pohjaiseksi, tulevat opiskelijoille henkilökohtaisesti käytettäväksi myös uusien Office-sovellusten verkkoversiot.