Microsoftin sovelluksia opiskelijoille Dreamsparkista

Microsoft tarjoaa korkeakouluopiskelijoille mm. palvelin, tietokanta -ja kehittäjätyökalujaan opiskelun yhteydessä käytettäväksi ilmaiseksi Dreamspark Standard -palvelun kautta. Käyttäjän tulee luoda itselleen tunnus palveluun ja vahvistaa opiskelijastatuksensa oppilaitoksessa. Statuksen vahvistaminen tapahtuu rekisteröintivaiheessa sähköpostiosoitteen perusteella (palvelu käy vahvistamassa tunnuksen oikeudet käyttäjän kotiorganisaatiosta).

Lista Dreamsparkin kautta ladattavista sovelluksista:
https://www.dreamspark.com/Student/Software-Catalog.aspx

Standard-versiota kattavampi sovellusvalikoima löytyy maksullisen Dreamspark Premium -palvelun kautta. Dreamspark Premium on käytännössä uudelleennimetty MSDN Acadamic Alliance ja sen voi yksikkö tarvittaessa ostaa opiskelijoilleen omatoimisesti.

Edit.
HUOM!
Tätä kirjoitettaessa opiskelijastatuksen vahvistaminen ei toimi. Microsoftille ja vahvistusprosessin välikätenä olevalle CSC:lle on ilmoitettu ongelmasta ja siellä selvitellään ongelmaa. Vika ei siis ole JAMKin päässä, eikä meillä voida vaikuttaa palvelun toimivuuteen.