Office 2016 -käyttöönotto

Microsoft on julkaissut uuden Office -version syksyllä 2015 ja se otetaan käyttöön JAMKissa syksyyn 2016 mennessä. Ulkoasu ja toiminnallisuudet eivät ole juurikaan muuttuneet, joten erillistä koulutusta ei katsota tarpeelliseksi. Uusi versio sisältää ominaisuuksia liittyen mm. pilvipalveluihin ja esim. yhtäaikaiseen dokumenttien kirjoittamiseen. Samalla varaudutaan myös mahdollisiin sisäisten järjestelmien päivityksiin.

Käyttöönotolle on tehty seuraava aikataulu.
–    1.4 alkaen asennetut Windows 10 -työasemat sisältävät Office 2016 -version. Henkilökunta voi myös asentaa itse uuden Officen työpöydältä löytyvän ”Software Centerin” kautta. Asennus kestää koneen nopeudesta riippuen n. 30 – 60 minuuttia.
–    Kesän aikana ICT-palvelut päivittää kaikkien opiskelijakoneiden Office -ohjelmat.
–    Syksyllä tehdään keskitetty asennus niille koneille, joissa vanha Office on vielä käytössä.

ICT-palvelut toivoo, että henkilökunta päivittää koneidensa Office-sovellukset uuteen versioon omatoimisesti itselleen sopivana ajankohtana.