Pikaohje sähköpostijärjestelmän käyttöön

Sähköpostijärjestelmän eri käyttötavat henkilökunnalle ja opiskelijoille.

Henkilökunta

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@jamk.fi
(esim. teppo.testaaja@jamk.fi)

1. Outlook-työasemasovellus

Kirjaudu JAMKin työasemaan normaalisti omilla tunnuksilla ja käynnistä Outlook sähköpostisovellus työpöydältä tai start-valikosta.

2. Web käyttöliittymä

Mene internet selaimella osoitteeseen http://0365.jamk.fi ja kirjaudu omalla verkkotunnuksella ja salasanalla. Ensimmäisellä käyttökerralla saatetaan kysyä aikavyöhyke -ja kieliasetusta.

3. Mobiililaitteet ja ActiveSync -yhteensopivat sähköpostiohjelmat

Kirjaudu vähintään yhden kerran uuteen sähköpostijärjestelmään. Määrittele laitteeseen uusi Exchange -sähköpostitili/profiili. Nimitykset riippuvat käyttämästäsi laitteesta ja sen ohjelmistosta. Anna sähköpostiosoitteesi muodossa etunimi.sukunimi@jamk.fi ja verkkosalasanasi. Laite hakee automaattisesti tarvittavat palvelinasetukset. Huom! Kaikki laitteet/ohjelmistot (mm. osa Samsungin laitteista) eivät löydä asetuksia automaattisesti. Tarkemmat asetukset sellaiseen tilanteeseen löydät täältä.

4. POP, IMAP -yhteensopivat postiohjelmat

Useimmat perinteisistä imap/pop postiohjelmista tukevat nykyään ActiveSync -protokollaa, eli kokeile sitä ensin. POP3/IMAP4-asetukset löydät täältä.

5. Yhteiskäyttöiset postilaatikot

Mikäli tarvitset käyttöösi jaettua postilaatikkoa, voit anoa sellaista Halko-palvelun kautta. Myös oikeudet aiemmin luotuihin jaettuihin postilaatikoihin määritellään ja anotaan Halkon kautta. Tarkemmat ohjeet intrassa.

Opiskelijat

Opiskelijoiden sähköpostiosoitteet JAMKissa ovat muotoa:
opiskelijanumero@student.jamk.fi (esim. 12345@student.jamk.fi)

Lisäksi käytettävissä on myös etunimestä ja sukunimestä muodostettu “pitkä” osoitemuoto: etunimi.sukunimi@student.jamk.fi (esim. teppo.testaaja@student.jamk.fi)

HUOM! Mikäli automatiikka huomaa postilaatikkoa luodessaan, että järjestelmästä löytyy jo entuudestaan toinen saman niminen käyttäjä, lisätään jälkimmäisen osoitteen perään juokseva numero (esim. teppo.testaaja2@student.jamk.fi)

1. O365:n web-käyttöliittymä

Mene internet selaimella osoitteeseen http://0365.jamk.fi . Kirjaudu omalla verkkotunnuksella (opiskelijanumero) ja salasanalla. O365 pilvipalvelu tarjoaa Outlook-sähköpostin lisäksi myös muita ominaisuuksia.

2. Mobiililaitteet ja ActiveSync -yhteensopivat sähköpostiohjelmat

Kirjaudu vähintään kerran sähköpostijärjestelmään. Määrittele laitteeseen uusi Exchange -sähköpostitili/profiili. Nimitykset riippuvat käyttämästäsi laitteesta ja sen ohjelmistosta. Anna sähköpostiosoitteesi (opiskelijanumero@student.jamk.fi) ja verkkosalasanasi. Laite hakee automaattisesti tarvittavat palvelinasetukset. Huom! Kaikki laitteet/ohjelmistot (mm. osa Samsungin laitteista) eivät löydä asetuksia automaattisesti. Tarkemmat asetukset sellaiseen tilanteeseen löydät täältä.

3. POP, IMAP -yhteensopivat postiohjelmat

Useimmat perinteisistä imap/pop postiohjelmista tukevat nykyään ActiveSync -protokollaa, eli kokeile sitä ensin. POP3/IMAP4-asetukset löydät täältä.