Salasanan vaihtaminen

Salasanan vaihtoSalasanan voit vaihtaa JAMKin kampuskoneilla, selaimella postijärjestelmän kautta tai verkkopankkitunnuksilla. Katso tarkemmat ohjeet:

• JAMKin kampuksilla työasemassa
  • Selaimella postijärjestelmän kautta
  • Verkkopankkitunnuksilla Vetuma -palvelussa
  • Etätyöpöytäyhteyden kautta

JAMKin kampuksilla työasemassa

1. Kirjaudu työasemaan
  2. Paina Ctrl + Alt + Del –> Change Password –> kirjoita vanha salasana ja määrittele sen jälkeen uusi

Selaimella postijärjestelmän kautta

(vain henkilökunta)

1. mene selaimella osoitteeseen http://webaccess.jamk.fi/
  2. valitse ”staff”
  3. kirjaudu omalla verkkotunnuksellasi
  4. avautuneessa Outlook Web Application -ikkunassa, valitse oikeasta yläkulmasta ”asetukset” ja sieltä ”vaihda salasana”
  5. kirjoita vanha salasana ja määrittele sen jälkeen uusi

Verkkopankkitunnuksilla Vetuma-palvelussa

VETUMA-salasananvaihtopalvelu toimii verkkopankkitunnuksilla. VETUMA-palvelussa voit vaihtaa minkä tahansa oman käyttäjätunnuksesi salasanan sekä noutaa opintojen /työsuhteen alussa oman käyttäjätunnuksesi. Palvelu perustuu julkishallinnon yhteiseen verkkotunnistamisen ja -maksamisen alustaan.

1. mene selaimella osoitteeseen https://vetuma.jamk.fi/
  2. klikkaa ”tunnistaudu”
  3. valitse ”verkkopankkitunnistus”
  4. valitse oma pankkisi ja kirjaudu sisään henkilökohtaisella verkkopankkitunnuksellasi
  5. tarkista ja hyväksy pankin tietojen oikeellisuus
  6. salasananvaihtopalvelu listaa kaikki JAMKin tunnuksesi, valitse listalta se tunnus jonka salasanan haluat vaihtaa
  7. syötä haluamasi uusi salasana

Etätyöpöytäyhteyden kautta

(mikäli käytettävissä ei ole verkkopankkitunnuksia, eikä henkilökunnan postilaatikkoa).

Salasanan vaihtaminen onnistuu myös Citrix etätyöpöytäyhteyden kautta.

1. käynnistä etätyöpöytäyhteys
  2. kirjaudu sisään omalla tunnuksellasi
  3. valitse Start-valikosta ”Windows Security”
  4. valitse ”Change Password”
  5. kirjoita vanha salasana ja määrittele sen jälkeen uusi

Mikäli mikään tarjotuista vaihtoehdoista ei toimi, ota henkilökohtaisesti yhteyttä opiskelijapalveluihin tai Helpdeskiin.