Salasanan vaihtaminen

Salasanan voit vaihtaa eri tavoilla, valitse niistä itsellesi sopivin tapa:

• JAMKin kampuksilla työasemassa
  • Verkkopankkitunnuksilla Vetuma -palvelussa
  • Etätyöpöytäyhteyden kautta

Tässä tarkemmat ohjeet:

JAMKin kampuksilla työasemassa

1. Kirjaudu työasemaan
  2. Paina näppäimistöltä Ctrl + Alt + Del
  3. Valitse valikosta ”Change Password”
  4. Kirjoita vanha salasana ja anna sen jälkeen uusi

Verkkopankkitunnuksilla Vetuma-palvelussa

JAMKin salasananvaihtopalvelu toimii verkkopankkitunnuksilla. Palvelussa voit vaihtaa minkä tahansa oman käyttäjätunnuksesi salasanan sekä noutaa opintojen /työsuhteen alussa oman käyttäjätunnuksesi. Palvelu perustuu julkishallinnon yhteiseen verkkotunnistamisen ja -maksamisen alustaan. 1.1.2018 lähtien taustalla on käytössä kansallinen suomi.fi -tunnistautuminen, mutta palvelua käytetään edelleen saman vetuma-osoitteen kautta.

1. Mene selaimella osoitteeseen https://vetuma.jamk.fi/
  2. Klikkaa ”tunnistaudu”/ ”Authenticate”
  3. Valitse tunnistustavaksi oma verkkopankkisi ja kirjaudu sisään henkilökohtaisella verkkopankkitunnuksellasi
  4. Tarkista ja hyväksy pankin tietojen oikeellisuus
  5. Salasananvaihtopalvelu listaa kaikki JAMKin tunnuksesi, valitse listalta se tunnus jonka salasanan haluat vaihtaa
  6. Syötä haluamasi uusi salasana

Etätyöpöytäyhteyden kautta

Salasanan vaihtaminen onnistuu myös Citrix etätyöpöytäyhteyden kautta, mikäli käytettävissä ei ole verkkopankkitunnuksia.

1. Käynnistä etätyöpöytäyhteys
  2. Kirjaudu sisään omalla tunnuksellasi
  3. Valitse Start-valikosta ”Windows Security”
  4. Valitse ”Change Password”
  5. Kirjoita vanha salasana ja määrittele sen jälkeen uusi

Mikäli mikään tarjotuista vaihtoehdoista ei toimi, ota henkilökohtaisesti yhteyttä opiskelijapalveluihin tai Helpdeskiin.