Tulostus/kopiointi (Henkilökunta)

Käyttöohjeet monitoimilaitteille (henkilökunta):

Tulostuskortin ensimmäinen käyttökerta/rekisteröinti:

• Käytä korttia monitoimilaitteen näyttöpaneelin alla olevan lukijan/mustan kortti-tarran päällä.
  • Syötä JAMKin verkkotunnuksesi
  • Laite/kortti on nyt valmis käytettäväksi, jatkossa voit tulostaa jonossa olevat työsi vilauttamalla korttia tulostimelle
  • Kirjaudu käytön jälkeen ulos ”Lukitus” -painikkeella!

Tulostaminen:

Monitoimilaitteille ei ole enää laitekohtaisia tulostusjonoja (esim. RA-B326-MFC1), vaan kaikki työt tulostetaan yhteen ja samaan Secure Print –turvatulostusjonoon. Omat tulostustyöt voi vapauttaa tulostuskortilla (tai PIN-koodilla) miltä tahansa monitoimilaitteelta.

Kaikkien jonossa olevien omien tulostustöiden vapautus:

• Tulosta työ Secure Print -tulostimelle
  • Valitse ”Print all” aktiiviseksi monitoimilaitteen näytöltä
  • Tunnistaudu tulostuskortillasi
  • Kirjaudu käytön jälkeen ulos ”Lukitus” -painikkeella!

Yksittäisten tulostustöiden vapautus jonosta:

• Tulosta työ Secure Print -tulostimelle
  • Tunnistaudu tulostuskortillasi
  • Valitse näytöltä ”Ysoft SafeQ” ja seuraavasta valikosta ”SafeQ Print”
  • Valitse tulostettavat työt ja paina ”Start” –painiketta
  • Kirjaudu käytön jälkeen ulos ”Lukitus” -painikkeella!

HUOM! Tulostustyöt poistetaan automaattisesti jonosta kolmen vuorokauden kuluttua, mikäli niitä ei tulosteta.

Kopiointi:

• Tunnistaudu tulostuskortillasi
  • Kopiointi toimii tunnistautumisen jälkeen kuten ennenkin.
  • Kirjaudu käytön jälkeen ulos ”Lukitus” -painikkeella!

Skannaus:

• Tunnistaudu tulostuskortillasi
  • Valitse laitteesta skannaustoiminto
  • Valitse kohteeksi oma sähköpostiosoitteesi painamalla ”Me” –painiketta näytöltä ja käynnistä skannaus ”Start” painikkeella
  • Kirjaudu käytön jälkeen ulos ”Lukitus” -painikkeella!

Tulostustöiden hallinta:

Omia tulostustöitä voi tarvittaessa hallita selaimella osoitteessa https://print.jamk.fi, jossa on mahdollista mm:

• Poistaa omia tarpeettomia tulostustöitä jonosta (reports-välilehti)
  • Luoda henkilökohtainen PIN-koodi (”Generate PIN”), jolla monitoimilaitteille voi tarvittaessa kirjautua ilman kopiokorttia

Mobiilitulostus:

Tulostustöitä voi lähettää Secure print –turvatulostusjonoon myös mobiililaitteilla.
Tulostettava työ lähetetään liitteenä JAMKin sähköpostista osoitteeseen: mobileprint@jamk.fi (jos viestissä ei ole liitettä, tulostetaan sähköpostin viestiosa). Tuetut tiedostomuodot liitteille:
.doc, .dot, .docx, .dotx, .docm, .dotm, .rtf, .xml, .odt, .ott, .html, .xhtml, .mhtml, .xls, .csv, .xlsx, .xlsm, .xlsb, .xltx, .xltm, .ods, .ppt, .pptx, .pps, .ppsx, .pot, .potx, .odp, .txt, .fo, .svg, .xps, .epub, .bmp, .jpeg, .jpg, .tiff, .png, .gif, .emf, .ico, .wmf

Tulostusten hinnat: http://helpdesk.jamk.fi/fi/tulostaminen/