Kotihakemisto ja tietoverkkopalvelut

Kotihakemisto H

Kaikkien verkonkäyttäjien kotihakemisto on JAMKin Windows-koneilla H: -asema, jonne käyttäjät voivat tallentaa tiedostoja. Kotihakemistoihin on pääsy vain käyttäjällä itsellään (ja varmistuksia varten myös ylläpidolla). Opiskelijoiden kotihakemiston oletuskoko on 1 GB ja henkilökunnalla 2 GB. Kotihakemistoa voi käyttää eri tavoin myös etänä (etätyöpöytä, webfile-palvelu jne).

Kotihakemiston lisäksi opiskelijoilla on käytettävissä 25GB tallennustilaa Microsoftin O365 -pilvipalvelussa.

Tiedostojen palauttaminen

Poistetun tiedoston ja kansion palauttamiseen käytetään Windowsin ”Previous versions” -palvelua.

1. Avaa resurssinhallinta.
  2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella hakemiston päällä, valitse ”Restore previous versions”.
  3. Näkyviin tulee luettelo tiedosotjen/hakemistojen aiemmista versioita, mikäli niitä on olemassa. Kaksoisnapsauta halutun kansion edellistä versiota, jossa palautettavat kansiot/tiedostot ovat.
  4. Vedä hiirellä palautettava tiedosto haluaamasi paikkaa, esimerkiksi työpöydälle.

Microsoftin ohje tiedostojen palauttamisesta

Suurten tiedostojen lähettäminen FileSenderillä

Suurten tiedostojen lähettämiseen ja jakamiseen voit käyttää mm. Funetin FileSender-tiedostonjakopalvelua. Palvelu on kaikkien JAMKilaisten käytössä ilman erillisiä toimenpiteitä. Palveluun kirjaudutaan selaimen kautta omalla JAMKin verkkotunnuksella. Lisätietoja ja kirjautuminen.

Tietoverkon palveluja on tarjolla myös langattomassa verkossa ja Linux/Unix-ympäristössä.