Tulostus/kopiointi (Opiskelijat)

Käyttöohjeet monitoimilaitteille (turvatulostus/kopiointi/skannaus):

Turvatulostus (SecurePrint-Student), kopiointi ja skannaus vaatii PIN-koodin. SecurePrint-Student –tulostimelle tulostettu työ voidaan vapautta miltä tahansa monitoimilaitteelta omalla PIN-koodilla.

PIN-koodin luonti:

1.) Kirjaudu tulostuksenhallintaan: https://print.jamk.fi (HUOM! Palvelu on tällä hetkellä käytettävissä vain JAMKin sisäverkossa.)
2.) Luo PIN-koodi kohdasta ”Generate PIN”
3.) Jos unohdat koodin, voit luoda itse uuden.

Turvatulostus:

1.) Tulosta työ SecurePrint-Student –tulostimelle.
2.) Kirjaudu PIN-koodilla monitoimilaitteelle.
3.) Valitse näytöltä ”SafeQ Print”
4.) Valitse tulostettavat työt aktiiviseksi ja paina ”Start” –painiketta.
5.) Kirjaudu käytön jälkeen ulos ”Lukitus” -painikkeella!

Voit tulostaa kaikki työt jonosta, valitsemalla ”print all”, ennen monitoimilaitteelle kirjautumista.

HUOM! Tulostustyöt poistetaan automaattisesti jonosta kolmen vuorokauden kuluttua, mikäli niitä ei tulosteta.

Tulostus USB-muistitikulta:

1.) Kirjaudu PIN-koodilla monitoimilaittelle.
2.) Aseta muistitikku USB-porttiin, monitoimilaitteen näytön oikealta puolelta.
3.) Valitse ”Print a document from External Memory”.
4.) Valitse tulostettavat työt ja valitse ”Print” näytön oikeasta laidasta.
5.) Muokkaa tarvittaessa tulostusasetuksia (mv- /väritulostus, kaksipuoleisuus).
6.) Käynnistä tulostus ”Start” painikkeella.
7.) Kirjaudu käytön jälkeen ulos ”Lukitus” -painikkeella!

Tuetut tiedostomuodot USB-tulostukselle: .pdf, .docx, .xlsx, .pptx, .jpg, .tiff.

Kopiointi:

1.) Kirjaudu PIN-koodilla monitoimilaitteelle.
2.) Valitse ”Copy”.
3.) Aseta dokumentit syöttölaitteeseen ja paina ”Start” -painiketta.
4.) Kopioidut sivut veloitetaan tulostuskrediiteistä.
5.) Kirjaudu käytön jälkeen ulos ”Lukitus” -painikkeella!

Skannaus:

1.) Kirjaudu PIN-koodilla monitoimilaitteelle.
2.) Valitse laitteesta skannaustoiminto (Scan/Fax).
3.) Valitse kohteeksi oma sähköpostiosoitteesi painamalla ”Me” –painiketta näytöltä, tai syötä haluamasi sähköpostiosoite valitsemalla ”Direct Input” ja E-Mail.
4.) Käynnistä skannaus ”Start” painikkeella.
5.) Kirjaudu käytön jälkeen ulos ”Lukitus” -painikkeella!

Tulostustöiden hallinta:

Omia tulostustöitä voi tarvittaessa hallita selaimella osoitteessa https://print.jamk.fi, jossa on mahdollista mm:

• Poistaa tarpeettomia tulostustöitä jonosta (reports-välilehti)
  • Selata tulostushistoriaa
  • Tarkistaa tulostuskrediitit

Mobiilitulostus:

Tulostustöitä voi lähettää turvatulostusjonoon myös omilta laitteilta. Tulostettava työ lähetetään liitteenä JAMKin sähköpostista osoitteeseen: mobileprint@jamk.fi (jos viestissä ei ole liitettä, tulostetaan sähköpostin viestiosa).

Tuetut tiedostomuodot liitteille:

.pdf, .doc, .dot, .docx, .dotx, .docm, .dotm, .rtf, .xml, .odt, .ott, .html, .xhtml, .mhtml, .xls, .csv, .xlsx, .xlsm, .xlsb, .xltx, .xltm, .ods, .ppt, .pptx, .pps, .ppsx, .pot, .potx, .odp, .txt, .fo, .svg, .xps, .epub, .bmp, .jpeg, .jpg, .tiff, .png, .gif, .emf, .ico, .wmf

Tulostusten hinnat:

http://helpdesk.jamk.fi/fi/tulostaminen/

Tulostushallinta:

https://print.jamk.fi