Työpöydän ja ohjelmien etäkäyttö

Työpöydän etäkäyttöOsaa JAMKin palveluista voidaan käyttää myös JAMKin verkon ulkopuolelta etäyhteyden avulla. Tämän mahdollistavat Citrix Xendesktop -palvelimet, joita käytetään Citrix Receiver -ohjelman avulla. Etäkäyttö on mahdollista lähes kaikilla päätelaitteilla.

Etäkäyttö onnistuu Citrix Receiver -ohjelmalla tai www-selaimella.

Käyttö Citrix Receiver -ohjelmalla

Windows/Linux/Mac:

• Mene osoitteeseen https://remote.jamk.fi
  • Kirjaudu sisään omilla verkkotunnuksillasi
  • Hyväksy lisenssi ja valitse ”install”
  • Asenna ladattu Citrix Receiver -ohjelma oletusasetuksin
  • Seuraa näytön ohjeita
  • Huomioitavaa:
    – Ongelmat selaimessa tai tietoturvaohjelmistot voivat estää ohjelmien käynnistymisen
    – Mikäli ohjelmat eivät käynnisty, kannattaa Citrix Receiver -ohjelma poistaa ja asentaa uudelleen

Android/Apple iOS/Windows Phone/Windows RT/Windows tablet:

• Lataa ohjelma sovelluskaupasta. Ohjelman lataaminen vaatii kirjautumisen/tunnuksen luomisen sovelluskauppaan.
  • Käynnistä ohjelma ja luo uusi profiili
  • Palvelinta kysyttäessä kirjoita: remote.jamk.fi
  • Mikäli ohjelma kysyy Domain-tietoa kirjoita: AD

Käyttö selaimella

• Mene osoitteeseen https://remote.jamk.fi
  • Kirjaudu sisään omilla verkkotunnuksillasi
  • ”Install Citrix Receiver..” ruudussa valitse ”Log on
  • Huomioitavaa:
    – Vaatii riittävän uuden selainversion toimiakseen
    – Toimii hieman hitaammin kuin Citrix Receiver -ohjelma

Yleisiä ohjeita

• Kirjautumisen jälkeen voit käynnistää työpöydän tai yksittäisiä ohjelmia.
  • Ohjelmien lisääminen tapahtuu vasemmasta laidasta löytyvän + valikon kautta.

Tiedostojen tallentaminen

Muista tallentaa tiedostot aina H-asemalle!
Käyttäjien profiilit poistetaan automaattisesti, jolloin niihin tallennetut tiedostot häviävät.

Käyttöoikeudet

Palveluiden käyttöoikeus on henkilökunnalla sekä opiskelijoilla.
Henkilökunnalla ja opiskelijoilla on käytössä omat palvelimet, joista ohjelmia jaetaan.

Lisenssi kattaa tällä hetkellä 40 yhtäaikaista käyttäjää. Lisenssien riittämistä seurataan ja niitä lisätään tarpeen mukaan.

Ohjelmat

Käytössä on henkilökunnan ja opiskelijoiden ohjelmia, joiden lisenssiehdot sallivat etäkäytön.
Osa kirjaston aineistoista ovat myös käytössä.

Rajoitukset

Mikäli ohjelmaa tai työpöytää ei käytetä 60 minuutin aikana, katkaistaan yhteys automaattisesti.