Työpöydän ja ohjelmien etäkäyttö

Työpöydän etäkäyttöOsaa pelkästään sisäverkossa toimivista JAMKin palveluista voidaan käyttää myös JAMKin verkon ulkopuolelta etätyöyhteyden avulla. Etätyöyhteys muodostetaan selaimella (tai jos se ei onnistu, erillisellä Citrix Receiver -ohjelmalla). Etäkäyttö on mahdollista lähes kaikilla päätelaitteilla.

Etäpalvelinten/sovellusten käyttö selaimella (oletus)

Windows/Linux/Mac:

• Mene selaimella osoitteeseen https://remote.jamk.fi
  • Kirjaudu sisään omilla verkkotunnuksillasi
  • Käynnistä yksittäisiä sovelluksia tai desktops-välilehdeltä löytyvä kokonainen etätyöpöytä. Ohjelmat avautuvat selaimessa aina uudelle välilehdelle.

Etäpalvelinten/sovellusten käyttö Citrix Receiver -ohjelmalla

Jos etätyöyhteys ei toimi päätelaitteesi selaimella, saattaa olla tarpeen asentaa Citrix Receiver.

Android/Apple iOS/Windows Phone/Windows tablet:

• Lataa ohjelma sovelluskaupasta. Ohjelman lataaminen vaatii kirjautumisen/tunnuksen luomisen sovelluskauppaan.
  • Käynnistä Receiver -ohjelma ja luo uusi profiili
  • Palvelinta kysyttäessä kirjoita: remote.jamk.fi
    • Mikäli ohjelma kysyy Domain-tietoa kirjoita: AD
  • Kirjaudu sisään omilla verkkotunnuksillasi

Windows/Linux/Mac:

• Mene osoitteeseen http://receiver.citrix.com
  • Lataa ja asenna Citrix Receiver -ohjelmisto oletusasetuksin
  • Käynnistä ohjelma asennuksen jälkeen
  • Palvelinta kysyttäessä kirjoita: remote.jamk.fi
    • Mikäli ohjelma kysyy domain-tietoa, kirjoita: AD
  • Kirjaudu sisään omilla verkkotunnuksillasi
  • Huomioitavaa:
    • Windows -koneissa kaikki ohjelmat lisätään automaattisesti Start-valikkoon!
    • Ongelmatilanteissa (esim. ohjelmat eivät käynnisty, kirjautuminen ei onnistu) kannattaa Citrix Receiver -ohjelma poistaa ja asentaa sen uusin versio

Yleisiä ohjeita:

Tiedostojen tallentaminen: Muista tallentaa tiedostot aina H-asemalle! Käyttäjien profiilit poistetaan automaattisesti, jolloin muualle tallennetut tiedostot häviävät.

Käyttöoikeudet:Palveluiden käyttöoikeus on henkilökunnalla sekä opiskelijoilla. Henkilökunnalla ja opiskelijoilla on käytössä omat palvelimet, joista ohjelmia jaetaan.

Lisenssi: Lisenssi kattaa tällä hetkellä 40 yhtäaikaista käyttäjää. Lisenssien käyttöä seurataan ja niitä lisätään tarpeen mukaan.

Ohjelmat: Etäyhteyden kautta käytettävissä on vain sellaisia henkilökunnan ja opiskelijoiden ohjelmia, joiden lisenssiehdot sallivat etäkäytön, mukaan lukien myös kirjaston aineistoja.

Automaattinen yhteydenkatkaisu: Mikäli ohjelmaa tai työpöytää ei käytetä 60 minuutin aikana, yhteys katkeaa automaattisesti. Tallenna siis keskeneräiset työsi usein.