Windows 10 käyttöönotto JAMKissa

Microsoft julkaisee uuden Windows 10 käyttöjärjestelmän 29 heinäkuuta.

Käyttöönotto JAMKissa

• Opiskelijakoneita aloitetaan päivittämään elokuusta alkaen. Tarkoitus on, että suurin osa opiskelijakoneista on päivitetty lukukauden alkuun mennessä.
  • Henkilökunnan koneiden päivitys aloitetaan myös elokuussa. Halukkaat saavat päivityksen ensin, jonka jälkeen päivityksiä aletaan tehdä järjestelmällisesti.
  • Kone asennetaan kokonaan uudelleen, eli omat tiedostot pitää ottaa talteen ennen päivitystä.

Ohjeistus

• Uusista ominaisuuksista ja muutoksista tehdään ohjeita helpdeskiin.
  • Windows 10 käyttöliittymä ja toiminta on lähes identtinen tutun Windows 7 kanssa, joten isoja koulutuksia ei ole tarvetta järjestää.
  • Päivitys on kotikäyttäjille ilmainen, joten käyttöliittymä tulee tutuksi sitäkin kautta merkittävälle osalle käyttäjistä.

Miksi päivitetään

• Windows 10 sisältää paljon uudistuksia ja korjauksia, joita ei ole mahdollista hyödyntää nykyisen version kanssa.
  • Windows 7 on jo 6 vuotta vanha ja sen kanssa on ongelmia mm. levyasemien kanssa.
  • Uuden version myötä saadaan käyttöön uusia tietoturva-ominaisuuksia, jotka parantavat turvallisuutta ja estävät paremmin haittaohjelmien/virusten leviämisen. Käyttäjien tiedot ovat myös paremmassa turvassa.
  • Windows 10 tuo mukanaan tuen kosketusnäytöllisille koneille/mobiililaitteille.
  • Voidaan tarjota henkilökunnalle ja opiskelijoille nykyaikainen työpöytäympäristö.

Lisätietoja