Windows 7: Ohjeistusta käyttöjärjestelmään siirtymisestä

Kaikki henkilökunnan ja luokkien PC:t (kannettavat ja pöytäkoneet) päivitetään Windows7-käyttöjärjestelmään kesän 2010 aikana. Samalla muutoksia tehdään taustalla toimiviin järjestelmiin. Käyttäjälle muutokset näkyvät uudistuneena käyttöliittymänä ja muuttuneena toimintatapana muun muassa verkkolevyjen käytön osalta. Myös Microsoft Office-ohjelmistot päivitetään versioon 2010.

Henkilökuntaa pyydetään jättämään kannettavat koneet työpaikalle kesäkuun alussa. Päivityksen valmistuttua koneen haltijoihin otetaan yhteyttä sähköpostitse.

Päivityksessä kaikki koneen paikallisille kiintolevyille tallennetut tiedostot häviävät. Urakkamme helpottamiseksi pyydämme henkilökuntaa ja joissakin tapauksissa myös opiskelijoita ottamaan talteen kaiken tallentamansa aineiston. Tallennetut tiedostot löytyvät yleensä C:Documents and settingsOMA TUNNUS -hakemiston alla olevista hakemistoista (esim. Desktop, Favourites, My Documents). Myös C-aseman juureen tallennetut omat kansiot tulee ottaa talteen. Voit kopioida ne kotihakemistoosi (H-levy). Tarvittaessa H-aseman kasvattaminen onnistuu tietyissä rajoissa.

Windows XP-käyttöjärjestelmää ei tueta JAMK:ssa enää 1.9.2010 jälkeen, minkä seurauksena XP-koneilla ei voi kirjautua verkkoon sen jälkeen.