Adobe -ohjelmistot

Kaikissa työasemissa on asennettuna Adobe Acrobat Reader, joka on myös pdf -tiedostojen oletusohjelma.

Adobe Creative Cloud -ohjelmat ovat käytössä JAMKin työasemissa seuraavasti.

• Opiskelijakoneissa Adobe Acrobat + Photoshop (oletus) tai kaikki Creative Cloud ohjelmat
  • Vakituinen henkilökunta voi asentaa Creative Cloud Desktop App -sovelluksen ja sen avulla asentaa haluamansa tuotteet.
    • MacOS käyttäjät ottakaa yhteys ICT-palveluihin
  • Creative Cloud -ohjelmat vaativat aina kirjautumisen ja kirjautuminen tapahtuu JAMKin tunnuksilla

Siirry kohtaan henkilökunnan työasemat

Opiskelijoiden työasemat

1. Käynnistä haluamasi ohjelma esim. Adobe Acrobat DC
  2. Kirjautumisruudussa valitse Sign in with an Enterprise ID
  3. Kirjoita Username -kenttään sähköpostiosoitteesi
    • Henkilökunta: etunimi.sukunimi@jamk.fi
    • Opiskelijat: käyttäjätunnus@student.jamk.fi
  4. Kun siirryt Password -kenttään, siirretään sinut automaattisesti JAMKin kirjautumispalvelimelle.
    Mikäli automaattinen kirjautuminen ei toimi, niin kirjoita avautuvaan kirjautumisruutuun käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.
  5. Kirjautumisen jälkeen voi käyttää ohjelmia normaalisti

Henkilökunnan työasemat

1. Käynnistä Windows työpöydältä Software Center -sovellus
  2. Etsi ja avaa Adobe Creative Cloud Desktop Application
  3. Valitse Install
    • Mikäli Install -painike ei ole aktiivinen on koneessa asennettuna vanhoja Adobe -ohjelmistoja, jotka pitää poistaa ennen uuden asentamista. Tässä tapauksessa etsi Software Centeristä Adobe Uninstall kuvake ja suorita sen kautta Uninstall. Ohjelma pyytää uudelleen käynnistystä ja se pitää tehdä ennen uutta asennusta.
  4. Asennuksen jälkeen käynnistä Start-valikosta Adobe Creative Cloud -sovellus
  5. Kirjautumisruudussa valitse Sign in with an Enterprise ID
  6. Enterprise ID Sign in -ruudussa kirjoita Username -kenttään sähköpostiosoitteesi
    • Henkilökunta: etunimi.sukunimi@jamk.fi
  7. Kun siirryt Password -kenttään, siirretään sinut automaattisesti JAMKin kirjautumispalvelimelle.
    Mikäli automaattinen kirjautuminen ei toimi tai et ole JAMKin sisäverkossa, niin kirjoita avautuvaan kirjautumisruutuun käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.
  8. Kirjautumisen jälkeen valitse Apps
  9. Paina Install niiden ohjelmien kohdalla joita haluat käyttää
  10. Ohjelman asennus kestää hetken ja ovat käytössä asennuksen jälkeen.