Adobe -ohjelmistot

Kaikissa työasemissa on asennettuna Adobe Acrobat Reader, joka on myös pdf -tiedostojen oletusohjelma.
Henkilökunta voi vaihtaa oletusohjelmaksi Adobe Acrobat -ohjelman. Ohjeet tähän löytyvät sivun lopusta.

Adobe Creative Cloud -ohjelmat ovat käytössä JAMKin työasemissa seuraavasti.

• Opiskelijakoneissa Adobe Acrobat + Photoshop (oletus) tai kaikki Creative Cloud ohjelmat
  • Vakituinen henkilökunta voi asentaa Creative Cloud Desktop App -sovelluksen ja sen avulla asentaa haluamansa tuotteet.
    • MacOS käyttäjät ottakaa yhteys ICT-palveluihin
  • Creative Cloud -ohjelmat vaativat aina kirjautumisen ja kirjautuminen tapahtuu JAMKin tunnuksilla

Siirry kohtaan henkilökunnan työasemat

Opiskelijoiden työasemat

1. Käynnistä haluamasi ohjelma esim. Adobe Acrobat DC
  2. Sign in -ruudussa kirjoita Email address -kenttään sähköpostiosoitteesi ja paina Continue
  3. Jos olet rekisteröinyt jamk.fi -osoitteen aikaisemmin Adoben -palveluun, saat alla
    olevan ilmoituksen. Valitse Company or School Account.
  4. Valinnan jälkeen sinut siirretään automaattisesti JAMKin kirjautumispalvelimelle.
    • Mikäli automaattinen kirjautuminen ei toimi, niin kirjoita avautuvaan kirjautumisruutuun käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.
  5. Kirjautumisen jälkeen voi käyttää ohjelmia normaalisti

Henkilökunnan työasemat

1. Käynnistä Windows työpöydältä Software Center -sovellus
  2. Etsi ja avaa Adobe Creative Cloud Desktop Application
  3. Valitse Install
    • Mikäli Install -painike ei ole aktiivinen on koneessa asennettuna vanhoja Adobe -ohjelmistoja, jotka pitää poistaa ennen uuden asentamista. Tässä tapauksessa etsi Software Centeristä Adobe Uninstall kuvake ja suorita sen kautta Uninstall. Ohjelma pyytää uudelleen käynnistystä ja se pitää tehdä ennen uutta asennusta.
  4. Asennuksen jälkeen käynnistä Start-valikosta Adobe Creative Cloud -sovellus
  5. Sign in -ruudussa kirjoita Email address -kenttään sähköpostiosoitteesi ja paina Continue
  6. Jos olet rekisteröinyt jamk.fi -osoitteen aikaisemmin Adoben -palveluun, saat alla
    olevan ilmoituksen. Valitse Company or School Account.
  7. Valinnan jälkeen sinut siirretään automaattisesti JAMKin kirjautumispalvelimelle.
    • Mikäli automaattinen kirjautuminen ei toimi tai et ole JAMKin sisäverkossa, niin kirjoita avautuvaan kirjautumisruutuun käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.
  8. Kirjautumisen jälkeen voit asentaa haluamasi ohjelmat koneelle.

Adobe Acrobat DC oletusohjelmaksi

Kun olet asentanut Creative Cloud -sovelluksesta Adobe Acrobat DC -ohjelman, voit määrittää sen pdf -tiedostojen oletusohjelmaksi.

• Avaan Windows -työpöydältä Software Center -ohjelma
  • Etsi ja asenna ”Default File Associations Acrobat”
  • Käynnistä kone uudelleen, jolloin asetukset tulevat voimaan