Adobe-ohjelmistot

Kaikissa työasemissa on asennettuna Adobe Acrobat Reader, joka on myös pdf -tiedostojen oletusohjelma.
Henkilökunta voi vaihtaa oletusohjelmaksi Adobe Acrobat -ohjelman. Ohjeet tähän löytyvät sivun lopusta.

Adobe Creative Cloud -ohjelmat ovat käytössä JAMKin työasemissa seuraavasti.

• Opiskelijakoneissa Adobe Acrobat + Photoshop (oletus) tai kaikki Creative Cloud ohjelmat
  • Vakituinen henkilökunta voi asentaa Creative Cloud Desktop App -sovelluksen ja sen avulla asentaa haluamansa tuotteet.
    • MacOS käyttäjät ottakaa yhteys ICT-palveluihin
  • Creative Cloud -ohjelmat vaativat aina kirjautumisen ja kirjautuminen tapahtuu JAMKin tunnuksilla

Siirry kohtaan henkilökunnan työasemat

Opiskelijoiden työasemat

1. Käynnistä haluamasi ohjelma esim. Adobe Acrobat DC
  2. Sign in -ruudussa kirjoita Email address -kenttään sähköpostiosoitteesi ja paina Continue
  3. Jos olet rekisteröinyt jamk.fi -osoitteen aikaisemmin Adoben -palveluun, saat alla
    olevan ilmoituksen. Valitse Company or School Account.
  4. Valinnan jälkeen sinut siirretään automaattisesti JAMKin kirjautumispalvelimelle.
    • Mikäli automaattinen kirjautuminen ei toimi, niin kirjoita avautuvaan kirjautumisruutuun käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.
  5. Kirjautumisen jälkeen voi käyttää ohjelmia normaalisti

Henkilökunnan työasemat

1. Käynnistä Windows työpöydältä Software Center -sovellus
  2. Etsi ja avaa Adobe Creative Cloud + Acrobat
  3. Valitse Install
    • Mikäli Install -painike ei ole aktiivinen on koneessa asennettuna vanhoja Adobe -ohjelmistoja, jotka pitää poistaa ennen uuden asentamista. Tässä tapauksessa etsi Software Centeristä Adobe Uninstall kuvake ja suorita sen kautta Uninstall. Ohjelma pyytää uudelleen käynnistystä ja se pitää tehdä ennen uutta asennusta.
  4. Työasemaan asentuu oletuksena Adobe Creative Cloud Desktop Application ja Adobe Acrobat
    • Adobe Acrobat -ohjelmasta tehdään pdf -tiedostojen oletusohjelma
  5. Acrobat -ohjelma vaatii kirjautumisen ensimmäisellä käyttökerralla
    • Kirjautuminen tapahtuu JAMKin sähköpostiosoitteella, jonka jälkeen sinut siirrytään JAMKin kirjautumispalvelimelle.
    • Mikäli saat Personal Account / Company or School Account valintaruudun, valitse Company or School Account
  6. Lisää Adoben -ohjelmia voit asentaa Adobe Creative Cloud Desktop Application -ohjelman kautta.