Etätyöskentely

Etänä tapahtuva työskentelyn ja opiskelun tarve on kasvanut koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi.

Suurin osa JAMKin tietojärjestelmistä toimii etänä ilman erillistä etätyöyhteyttä. Ethän siis kuluta remote.jamk.fi -etätyöyhteyden rajallisia lisenssejä, ellet nimenomaisesti tarvitse jotain palvelua, joka toimii vain sen kautta.

Mm. Optima, Elmo-intra, ASIO, Peppi, Reportronic ja Office 365:n palvelut (esim. Teams, OneDrive ja sähköposti) ovat käytettävissä sellaisenaan ilman erillistä etätyöyhteyttä.

Tietojärjestelmälistaus linkkeineen löytyy intrasta.

Erillistä etätyöyhteyttä (remote.jamk.fi) ei käytetä kuin poikkeustapauksissa:
  • HR/taloushallinnon sovellukset
  • Tweb-asianhallinnan käyttö
  • Halko – Hallitut käyttöoikeudet
  • Taito-rekrypalvelu
  • Osa kirjaston tarjoamista tietokannoista
  • Etätyöpöydille asennetut erikoissovellukset
  • pakottavasta syystä H- tai M-levyn käyttö

Koska remote.jamk.fi -etätyöyhteyden lisenssimäärä on rajallinen, on mahdollista, että käyttöä joudutaan rajoittamaan vain johdon määrittelemille käyttäjäryhmille. Tämän vuoksi H- ja M-asemilla olevien tiedostojen käyttöön suositellaan ensisijaisesti tiedoston siirtämistä Webfile-palvelussa omalle tietokoneelle ja käsittelyn jälkeen siirtoa Webfile-palvelussa omalta tietokoneelta takaisin H- tai M-levylle.

Huomioithan etätyössä asiakirjojen käsittelyohjeistuksen ja tietosuojan.

ICT-palvelut seuraa palveluiden kuormitusta ja pyrkii lisäämään resursseja tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan.

Aiheeseen liittyy:
Etäkäyttöpalvelut/etätyöyhteys
Elmo-intra, tietojärjestelmät
Dataliittymät ja puhelimen käyttö

Päivitys 18.3, klo 12:40:

Etätyöyhteyden lisenssit ovat jatkuvasti maksimirajalla. Mikäli saat yhteyttä avatessasi ”Access denied” -virheilmoituksen, se johtuu siitä että kaikki lisenssit ovat sillä hetkellä varattuna, eli kokeile myöhemmin uudestaan. Lisenssejä on tilattu lisää jo viime viikolla palvelinkapasiteetin lisäämisen ohella, mutta toimittajalla on suuren kysynnän vuoksi jopa 2 viikon toimitusaika.

Muistathan, että suurin osa palveluista toimii sellaisenaan ilman remote.jamk.fi -etätyöyhteyttä ja että myös M-aseman käyttö onnistuu ylempänä olevilla ohjeilla ilman sitä.

Päivitys 18.3, klo 13:40:

Hallintojohtajan päätöksellä tässä nykyisessä poikkeustilanteessa henkilöstö saa viedä omalta työpisteeltä tarvitsemansa oheislaitteet kotiin (hiiri, näppäimistö, näyttö jne) etätyöskentelyn ajaksi. Laitteet tulee ottaa irti ja kuljettaa omatoimisesti ja siististi niitä vahingoittamatta. Jos havaitset mitään hengitystieinfektion oireita, et saa tulla JAMKin tiloihin edes noutamaan tarvikkeita.