Helpdeskin uutiset

  • Vikatila koskien Funet Miitti Tallennus -palvelua. "Record to the Cloud" -tallenteet eivät päädy loppukäyttäjälle. Nordunetillä selvittelevät parhaillaan tallentuvatko ne nyt minnekään.Käyttäkää lokaalia tallennusta kunnes asia saadaan ratkaistua.Tilannetta voi seurata myös: https://status.nordu.net/ Päivitystä uutiseen: nähtävästi sen verran on selvinnyt että tallenteet eivät ole kokonaan kadonneet, joten ovat jälkikäteen palautettavissa tallenteen tekijöille. Mikäli et löydä tallennettasi, ole yhteydessä helpdeskiin.
  • Microsoftin mukaan tämä ongelma on korjattu.—M365-palveluissa on havaittu toimintahäiriöitä maanantai-iltana 5.6 ja uudestaan tänään tiistaina 6.6. Ongelmat koskevat näkyvimmin Outlookin selainversiota, mutta myös muissa palveluissa voi olla havaittavissa jumittelua. Microsoft selvittää tilannetta.
  • Jamkin Moodle päivitetään versioon 4.1. elokuun alussa. Moodle ei ole päivityksen vuoksi 1.8.2023 käytettävissä koko päivänä. Päivityksen myötä Moodlen käyttö selkeytyy sekä opettajan että opiskelijan näkymässä. Päivityksessä Moodlen työpöytä uudistuu ja näyttää tulevat määräajat ja tehtävät entistä selkeämmin. Kurssilla navigointi yksinkertaistuu ja kurssihaku monipuolistuu. Aktiviteetti- ja aineistoikonit uudistuvat ja niiden värit kertovat niiden toimintatavoista.
  • Muistutellaanpa jälleen, ettei kannata avata epäilyttäviä viestejä/liitteitä, tai klikkailla niissä olevia linkkejä. Epäilyttävän viestin käsite on häilyvä, mutta yleensä kirjoitusvirheiden määrä…