Ilmoitus Windows tai Office -lisenssin vanhentumisesta

Windows

Mikäli saat ilmoituksen ”Your Windows license will expire soon”, on Windows -lisenssi vanhentumassa. Kone pitää tällöin tuoda kampukselle ja kytkeä mieluiten telakan kautta JAMKin sisäverkkoon. Kone kannattaa käynnistää uudelleen yhden kerran, jotta lisenssi varmasti päivittyy.
Koneen on mahdollista olla pois sisäverkosta maksimissaan 6 kk kerrallaan, jonka jälkeen Windows vaatii lisenssin uusimisen.

Voit tarkistaa jäljellä olevien päivien määrän Windows -työpöydältä löytyvän Software Center -sovelluksen kautta. Käynnistä Software Center ja etsi ohjelma nimeltä ”Check activation – Status”. Asenna ohjelma ja n. 30 sekunnin kuluttua saat ruudullesi jäljellä olevat päivät Windows ja Office -tuotteista.

Office 365 Proplus

Lisenssi aktivoidaan suoraan Microsoftin pilvipalvelusta, kunhan käytössä on internet-yhteys.

Office 2016

Office 2016 pysyy aktiivisena 6 kk, jonka jälkeen lisenssi pitää aktivoida tuomalla kone kampukselle ja kytkemällä se sisäverkkoon. Suosittelemme käynnistämään kampuksella oltaessa jonkin Office -ohjelmista, jotta lisenssi varmasti päivittyy.

Vaihtoehtoisesti voit päivittää koneellesi uudemman Office 365 Proplus -version Software Centerin kautta, jolloin lisenssi ei vanhene.

Project / Visio

Project ja Viso pysyvät aktiivisena 6 kk, jonka jälkeen lisenssi pitää aktivoida tuomalla kone kampukselle ja kytkemällä se sisäverkkoon. Suosittelemme käynnistämään kampuksella oltaessa ohjelmat kerran, jotta lisenssi varmasti päivittyy.