JAVA jouduttu poistamaan työasemista

Joillakin verkkosivustoilla tarvittavan Java-lisäosan kehityksestä vastaavan Oraclen tekemistä lisenssimuutoksista johtuen Java on jouduttu poistamaan JAMKin työasemista. 16.4.2019 lähtien Javan ilmaiskäyttö on ollut sallittua vain yksityishenkilöille. Tämän kokoiselle yritykselle lisenssejä ei ole mahdollista hankkia ilman merkittäviä lisäkustannuksia.

Javaa käyttävät sivustot eivät siten jatkossa enää välttämättä toimi joko osittain tai lainkaan. JAMKin omissa palveluissa tämä tarkoittaa lähinnä Optiman tiedostojen muokkaamista, joka pitää tehdä jatkossa niin, että tiedosto ladataan ensin omalle koneelle ja muokkauksen jälkeen siirretään takaisin työtilaan.