Vahvan tunnistautumisen (MFA) käyttöönotto

Vahva tunnistautuminen, eli MFA mahdollistaa turvallisemman kirjautumisen palveluihin, koska sen avulla estetään O365-tilin käyttö, vaikka tunnus päätyisi vääriin käsiin. Käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi tarvitaan vahvistus puhelimen sovelluksella. Tarkempia perusteluita MFA:n toiminnalle ja tarpeellisuudelle löydät täältä.

Huom! 17.1.2022 jälkeen vahva tunnistautuminen on pakollista JAMKin O365-palveluissa opiskelijoille ja henkilöstölle.

Voit ottaa MFA:n käyttöön tunnuksellesi tämän sivun ohjeilla. Vilkaise myös ”usein kysytyt kysymykset” sivun lopusta.

Huomioitavia asioita

Käyttöönoton jälkeen osa vanhoista, yhteensopimattomista sovelluksista ei toimi. Tällaisia voivat olla mm. joidenkin puhelinvalmistajien omat sähköpostisovellukset.

JAMKin ICT-palvelut suosittelee seuraavia tuettuja ja testattuja sovelluksia:

• Windows: Office 2016 tai uudempi, Microsoft 365 Apps for enterprise (entinen Office 365 proplus)
  • Android: Microsoft Outlook
  • MacOS: Apple Mail 12 tai uudempi, Office 2016 tai uudempi, Microsoft 365 for Mac
  • iOS: Microsoft Outlook

Yleistä käyttöönotosta

• Käyttöönotto kestää vain muutaman minuutin.
  • Tarvitset tietokoneen lisäksi mobiililaitteen johon vahvistusviestit halutaan toimittaa.
  • Aloituksen jälkeen sinulla on muutama minuutti aikaa hoitaa prosessi loppuun. Jos tätä ei tee riittävän ripeästi, ei käyttöönotto onnistu ja prosessi pitää aloittaa alusta.

Ohjeet MFA:n käyttöönottoon:

Voit ottaa MFA:n käyttöön joko pelkästään puhelimella, tai käyttäen puhelimen ja tietokoneen yhdistelmää. Ohjeet molemmille eri menetelmille alla, valitse haluamasi.

Alle on koottu muutamia käyttöön liittyviä yleisiä kysymyksiä ja vastauksia (UKK).