Vahvan tunnistautumisen (MFA) käyttöönotto

Vahva tunnistautuminen, eli MFA mahdollistaa turvallisemman kirjautumisen palveluihin, koska sen avulla estetään O365-tilin käyttö, vaikka tunnus päätyisi vääriin käsiin. Käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi tarvitaan vahvistus puhelimen sovelluksella. Vaihtoehtoisia tapoja sovellukselle ovat kertakäyttökoodi, tekstiviesti tai soitto. Tarkempia perusteluita MFA:n toiminnalle ja tarpeellisuudelle löydät täältä.

Huom! 15.3.2021 jälkeen vahva tunnistautuminen on JAMKin henkilökunnalla pakollinen. Opiskelijoille ominaisuuden käyttäminen on vapaaehtoista.

Voit ottaa MFA:n käyttöön tunnuksellesi tämän sivun ohjeilla.

Huomioitavia asioita

Käyttöönoton jälkeen osa vanhoista, yhteensopimattomista sovelluksista ei toimi. Tällaisia voivat olla mm. joidenkin puhelinvalmistajien omat sähköpostisovellukset.

JAMKin ICT-palvelut suosittelee seuraavia tuettuja ja testattuja sovelluksia:

• Windows: Office 2016 tai uudempi, Microsoft 365 Apps for enterprise (entinen Office 365 proplus)
  • Android: Microsoft Outlook
  • MacOS: Apple Mail 12 tai uudempi, Office 2016 tai uudempi, Microsoft 365 for Mac
  • iOS: Microsoft Outlook

Yleistä käyttöönotosta

• Käyttöönotto kestää vain muutaman minuutin.
  • Tarvitset tietokoneen lisäksi mobiililaitteen johon vahvistusviestit halutaan toimittaa.
  • Aloituksen jälkeen sinulla on muutama minuutti aikaa hoitaa prosessi loppuun. Jos tätä ei tee riittävän ripeästi, ei käyttöönotto onnistu ja prosessi pitää aloittaa alusta.
  • Asetukset tulevat voimaan 15 minuutin sisällä käyttöönoton viimeisestä vaiheesta.

Vaiheittaiset ohjeet MFA:n käyttöönottoon:

Käyttöönotto on nyt valmis.

Alle on koottu muutamia käyttöön liittyviä yleisiä kysymyksiä ja vastauksia.