Vahvan tunnistautumisen (MFA) käyttöönotto

Vahva tunnistautuminen, eli MFA mahdollistaa turvallisemman kirjautumisen palveluihin, koska sen avulla estetään O365-tilin käyttö, vaikka tunnus päätyisi vääriin käsiin. Käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi tarvitaan vahvistus puhelimen sovelluksella. Vaihtoehtoisia tapoja sovellukselle ovat kertakäyttökoodi, tekstiviesti tai soitto. Tarkempia perusteluita MFA:n toiminnalle ja tarpeellisuudelle löydät täältä.

Huom! 15.3.2021 jälkeen vahva tunnistautuminen on JAMKin henkilökunnalla pakollinen. Opiskelijoille ominaisuuden käyttäminen on vapaaehtoista.

Voit ottaa MFA:n käyttöön tunnuksellesi tämän sivun ohjeilla. Vilkaise myös ”usein kysytyt kysymykset” sivun lopusta.

Huomioitavia asioita

Käyttöönoton jälkeen osa vanhoista, yhteensopimattomista sovelluksista ei toimi. Tällaisia voivat olla mm. joidenkin puhelinvalmistajien omat sähköpostisovellukset.

JAMKin ICT-palvelut suosittelee seuraavia tuettuja ja testattuja sovelluksia:

• Windows: Office 2016 tai uudempi, Microsoft 365 Apps for enterprise (entinen Office 365 proplus)
  • Android: Microsoft Outlook
  • MacOS: Apple Mail 12 tai uudempi, Office 2016 tai uudempi, Microsoft 365 for Mac
  • iOS: Microsoft Outlook

Yleistä käyttöönotosta

• Käyttöönotto kestää vain muutaman minuutin.
  • Tarvitset tietokoneen lisäksi mobiililaitteen johon vahvistusviestit halutaan toimittaa.
  • Aloituksen jälkeen sinulla on muutama minuutti aikaa hoitaa prosessi loppuun. Jos tätä ei tee riittävän ripeästi, ei käyttöönotto onnistu ja prosessi pitää aloittaa alusta.
  • Asetukset tulevat voimaan 15 minuutin sisällä käyttöönoton viimeisestä vaiheesta.

Vaiheittaiset ohjeet MFA:n käyttöönottoon:

Käyttöönotto on nyt valmis.

Alle on koottu muutamia käyttöön liittyviä yleisiä kysymyksiä ja vastauksia.