Langattomat WLAN-verkot

Jamkilla on lähes koko kampusalueen kattava langaton WLAN-verkko (Wireless Local Area Network). Langaton verkko on pääsääntöisesti optimoitu toimimaan neuvottelutiloissa, auditorioissa ja opetustiloissa.

Kiinteissä työpisteissä suositellaan ensisijaisesti käytettävän kiinteää verkkoyhteyttä. Myös luokkatiloissa ja auditorioissa on hyvä käyttää kiinteää verkkoyhteyttä opetus- ja esitystilanteissa, verkkopiste löytyy luokkatiloissa yleensä opettajan pöydältä.

Käytettävissä olevat verkot

JAMK:n tiloissa on käytettävissä useita eri langattomia verkkoja eri tarpeisiin. Langattomat verkot on nimetty seuraavasti:

  • ”JAMK-staff”, toimii automaattisesti kaikilla Jamkin koneilla
  • ”eduroam”, kirjautuminen oman oppilaitoksen verkkotunnuksilla (Jamkin henkilökunnalla tunnus muotoa etunimi.sukunimi@jamk.fi ja opiskelijoilla käyttäjätunnus@student.jamk.fi)
  • ”JAMK-guest”, vierailijoille joilla ei ole lainkaan eduroam-tunnusta, verkon salasana saatavilla info-pisteistä ja ICT-tuelta

JAMK-staff verkko on käytettävissä vain ICT-palveluiden ylläpitämillä työasemilla. Puhelimilla ja muilla henkilökohtaisilla päätelaitteilla käytettävä ensisijaisesti eduroam-verkkoa.

Kuuluvuusalueet

Langaton verkko on käytettävissä lähes kaikkialla Jamkin tiloissa ja kuuluvuusaluetta laajennetaan/muutetaan tarpeiden mukaan. Jos huomaat, että langaton verkko ei toimi jossakin tilassa tai havaitset muita ongelmia, ota yhteyttä Helpdeskiin.

Eduroam

https://helpdesk.jamk.fi/fi/eduroam-verkkovierailu/
https://www.csc.fi/web/education/eduroam

Verkkovierailupalvelu Eduroamin piirissä olevien Funet-jäsenorganisaatioiden käyttäjät voivat kirjautua omilla tutuilla käyttäjätunnuksillaan langattomaan vierailijaverkkoon vieraillessaan minkä tahansa Eduroam-verkon kuuluvuusalueella. Kunkin käyttäjän käyttäjätunnustiedot haetaan tämän kotiorganisaatiosta eikä erillisiä vierailijatunnuksia tarvita, mikä vähentää käyttäjähallinnointiin liittyvää työtä.