OneDrive kotikoneilla ja mobiililaitteilla

Yleistä OneDrivestä

OneDrive on osa Microsoftin Office365 -pilvipalvelua. Se mahdollistaa tiedostojen tallentamisen O365-pilvipalveluun ja pääsyn niihin eri päätelaitteilta, milloin ja mistä tahansa. OneDriveä voi käyttää joko internet-selaimella, tai päätelaitteeseen erikseen asennettavalla asiakasohjelmistolla (ns. OneDrive client). Voit halutessasi korvata OneDrivella esimerkiksi perinteisen kotihakemiston (H-asema) kokonaan, kunhan pienen perehtymisen jälkeen ensin omaksut näiden kahden toimintamallin erot.

OneDrive asiakasohjelmisto/client

OneDrive asiakasohjelmiston tehtävä on synkronoida valitut tiedostot koneen paikalliselta levyltä pilveen ja päinvastoin silloin kun verkkoyhteys on käytettävissä.

Windows 10 käyttöjärjestelmän mukana client tulee valmiiksi asennettuna, eli riittää kun käynnistää sen ja kirjautuu sisään omalla sähköpostiosoitteella+salasanalla ja määrittelee ensimmäisellä käyttökerralla halutut asetukset kohdalleen. Muilla alustoilla asiakasohjelmisto pitää ladata ja asentaa erikseen.

Microsoftin ohjeet OneDrive asiakasohjelman lataamiseksi ja käyttämiseksi löydät täältä:
https://onedrive.live.com/about/fi-FI/support/

OneDriven käyttö selaimella

Voit käyttää OneDrivea myös selaimella.

1.) Kirjaudu omalla tunnuksellasi JAMKin Office365-palveluun osoitteessa http://o365.jamk.fi
2.) Valitse kirjautumisen jälkeen sovellusvalikosta ”OneDrive ”