Pikaohje sähköpostijärjestelmän käyttöön

Sähköpostijärjestelmän eri käyttötavat henkilökunnalle ja opiskelijoille.

Opiskelijat

Kirjautumistunnuksenakin toimiva sähköpostiosoite on opiskelijoilla muotoa:
käyttäjätunnus@student.jamk.fi (esim. AB1235@student.jamk.fi)

Lisäksi käytettävissä on myös etunimestä ja sukunimestä muodostettu “pitkä” osoitemuoto: etunimi.sukunimi@student.jamk.fi (esim. teppo.testaaja@student.jamk.fi). Tätä osoitetta ei voi käyttää kirjauduttaessa.

HUOM! Mikäli automatiikka huomaa postilaatikkoa luodessaan, että järjestelmästä löytyy jo entuudestaan toinen saman niminen käyttäjä, lisätään jälkimmäisen osoitteen perään juokseva numero (esim. teppo.testaaja2@student.jamk.fi)

1. M365:n web-käyttöliittymä

Mene internet selaimella osoitteeseen https://m365.jamk.fi . Kirjaudu omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Microsoft 365 tarjoaa Outlook-sähköpostin lisäksi myös muita palveluita.

2. Mobiililaitteet ja ActiveSync -yhteensopivat sähköpostiohjelmat

Kirjaudu vähintään kerran sähköpostijärjestelmään. Määrittele laitteeseen uusi Exchange -sähköpostitili/profiili. Nimitykset riippuvat käyttämästäsi laitteesta ja sen ohjelmistosta. Anna sähköpostiosoitteesi (käyttäjätunnus@student.jamk.fi) ja verkkosalasanasi. Laite hakee automaattisesti tarvittavat palvelinasetukset. Huom! Kaikki laitteet/ohjelmistot (mm. osa Samsungin laitteista) eivät löydä asetuksia automaattisesti. Tarkemmat asetukset sellaiseen tilanteeseen löydät täältä.

Henkilökunta

Kirjautumistunnuksena toimiva sähköpostiosoite on henkilökunnalla muotoa: etunimi.sukunimi@jamk.fi
(esim. teppo.testaaja@jamk.fi)

1. Outlook-työasemasovellus

Kirjaudu JAMKin työasemaan normaalisti omalla tunnuksella ja käynnistä Outlook sähköpostisovellus työpöydältä tai start-valikosta. Kirjaudu sisään sähköpostiosoitteellasi.

2. Web käyttöliittymä

Mene internet selaimella osoitteeseen https://m365.jamk.fi ja kirjaudu omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Ensimmäisellä käyttökerralla saatetaan kysyä aikavyöhyke -ja kieliasetusta.

3. Mobiililaitteet ja ActiveSync -yhteensopivat sähköpostiohjelmat

Kirjaudu vähintään yhden kerran uuteen sähköpostijärjestelmään. Määrittele laitteeseen uusi Exchange -sähköpostitili/profiili. Nimitykset riippuvat käyttämästäsi laitteesta ja sen ohjelmistosta. Anna sähköpostiosoitteesi muodossa etunimi.sukunimi@jamk.fi ja verkkosalasanasi. Laite hakee automaattisesti tarvittavat palvelinasetukset. Huom! Kaikki laitteet/ohjelmistot (mm. osa Samsungin laitteista) eivät löydä asetuksia automaattisesti. Tarkemmat asetukset sellaiseen tilanteeseen löydät täältä.

4. Yhteiskäyttöiset postilaatikot

Mikäli tarvitset käyttöösi jaettua postilaatikkoa, voit anoa sellaista Halko-palvelun kautta. Myös oikeudet aiemmin luotuihin jaettuihin postilaatikoihin määritellään ja anotaan Halkon kautta. Tarkemmat ohjeet intrassa.