Postilaatikoiden Tarpeettomat/Clutter -ominaisuudesta

O365:n Outlookissa on ominaisuus nimeltä Järjestelty postilaatikko/Focused Inbox (aiemmin: Tarpeettomat/Clutter). Ominaisuuden tarkoitus on päätellä mm. käyttäjän käyttötottumuksista mitkä viestit ovat tärkeitä ja mitkä eivät ja siirtää jälkimmäisiä erilliseen kansioon, josta niitä voi tutkia sopivalla hetkellä. Ominaisuuden tarkoitus on parantaa työskentelytehoa auttamalla käyttäjää keskittymään paremmin olennaiseen sähköpostiviestintään.

Tämä on kuitenkin aiheuttanut paikoin sekaannuksia ja kokonaisuutena enemmän haittaa kuin hyötyä, joten se on nyt otettu keskitetysti pois päältä kaikista niistä henkilökunnan postilaatikoista, joissa se oli käytössä. Sama toimenpide tehdään myöhemmin myös opiskelijoiden postilaatikoille.

Mikäli olet kokenut ominaisuuden tarpeelliseksi omassa käytössäsi, voit halutessasi aktivoida sen uudestaan Outlookin selainversion asetuksista.

Microsoftin ohjesivu aiheesta