Salasanan vaihtaminen

Salasanan voit vaihtaa eri tavoilla, valitse niistä itsellesi sopivin tapa:

• Office 365 -palvelussa (suositeltu)
  • JAMKin kampuksilla työasemassa
  • Verkkopankkitunnuksilla Vetuma -palvelussa
  • Etätyöpöytäyhteyden kautta

HUOM! Muista salasanan vaihtamisen jälkeen päivittää se kohdalleen myös kaikkiin käyttämiisi päätelaitteisiin, jotta tunnus ei mene lukkoon vanhalla salasanalla tehtyjen kirjautumisyritysten jälkeen.

Tarkemmat ohjeet:

Office 365 -palvelussa

1. Kirjaudu Office 365 -palveluun osoitteessa https://o365.jamk.fi
  2. Klikkaa oikeasta yläreunasta löytyvää ratas  -kuvaketta
    • Mikäli ratas -valikkoa ei ole näkyvissä, palaa etusivulle klikkaamalla JAMK.FI -logoa.
  3. Valitse avautuvasta valikosta ”Change your password”
  4. Kirjoita vanha salasanasi ja uusi salasana kahteen kertaan
    • Salasanan suositeltu pituus vähintään 10 merkkiä, sisältäen isoja / pieniä kirjaimia (ei ääkkösiä) ja numeroita.

JAMKin kampuksilla työasemassa

1. Kirjaudu työasemaan
  2. Paina näppäimistöltä Ctrl + Alt + Del
  3. Valitse valikosta ”Change Password”
  4. Kirjoita vanha salasana ja anna sen jälkeen uusi
    • Salasanan suositeltu pituus vähintään 10 merkkiä, sisältäen isoja/pieniä kirjaimia (ei ääkkösiä) ja numeroita

Verkkopankkitunnuksilla Vetuma-palvelussa

JAMKin salasananvaihtopalvelu toimii verkkopankkitunnuksilla. Palvelussa voit vaihtaa minkä tahansa oman käyttäjätunnuksesi salasanan sekä noutaa opintojen /työsuhteen alussa oman käyttäjätunnuksesi. Palvelu perustuu julkishallinnon yhteiseen verkkotunnistamisen ja -maksamisen alustaan. 1.1.2018 lähtien taustalla on käytössä ollut kansallinen suomi.fi -tunnistautuminen, mutta palvelua käytetään edelleen saman Vetuma-osoitteen kautta.

1. Mene selaimella osoitteeseen https://vetuma.jamk.fi/
  2. Klikkaa ”tunnistaudu”/ ”Authenticate”
  3. Valitse tunnistustavaksi oma verkkopankkisi ja kirjaudu sisään henkilökohtaisella verkkopankkitunnuksellasi
  4. Tarkista ja hyväksy pankin tietojen oikeellisuus
  5. Salasananvaihtopalvelu listaa kaikki JAMKin tunnuksesi, valitse listalta se tunnus jonka salasanan haluat vaihtaa
  6. Syötä haluamasi uusi salasana
    • Salasanan suositeltu pituus vähintään 10 merkkiä, sisältäen isoja/pieniä kirjaimia (ei ääkkösiä) ja numeroita

Etätyöpöytäyhteyden kautta

Salasanan vaihtaminen onnistuu myös Citrix etätyöpöytäyhteyden kautta, mikäli käytettävissä ei ole verkkopankkitunnuksia.

1. Käynnistä etätyöpöytäyhteys
  2. Kirjaudu sisään omalla tunnuksellasi
  3. Klikkaa yläpalkin Citrix-kuvaketta
  4. Valitse avautuvasta painikepalkista ”…” -kuvake ja sen alta ”ctrl+alt+del”
  5. Valitse aukeavasta näkymästä ”Change password”
  6. Kirjoita vanha salasanasi ja määrittele sen jälkeen uusi

Mikäli mikään tarjotuista vaihtoehdoista ei toimi, ota henkilökohtaisesti yhteyttä opiskelijapalveluihin tai Helpdeskiin.