Teams korvaa Skypen 6.1.2020, oletko valmis?

JAMKissa on käytetty Skypeä (Skype for Business) chat -ja verkkokokousjärjestelmänä lähes 10v ajan. Microsoft on ilmoittanut, että Skype korvataan uudemmalla ja monipuolisemmalla Teamsilla ja että organisaatioiden tulisi siirtyä käyttämään sitä mahdollisimman pian.

JAMKissa Teamsia on voinut jo pidemmän aikaa käyttää Skypen rinnalla halutessaan, mutta virallinen siirtymä Teamsiin tapahtuu JAMKin osalta maanantaina 6.1.2020. Tämän jälkeen kaikki ulkoisilta käyttäjiltä saapuvat Skype-viestit ohjataan suoraan Teamsiin. Skypeä ei vaihdoksen jälkeen tarvita muuhun kuin vanhanmallisiin Skype-neuvotteluihin osallistuttaessa.

Teams sisältää samat pikaviestitoiminnot kuin Skype ja lisäksi paljon muutakin työryhmätoiminnallisuutta. Teamsista on tulossa tavallaan koko työpäivän käyttöliittymä. Sinne keskittyvät mm. keskustelut, verkkokokoukset, tiimien työtilat ja tiedostot. Teamsin kanssa yhteistyötä on mahdollista tehdä tehokkaasti yhdessä paikassa.

Merkittävin ero siirtymäaikana on siinä, että Teamsilla ei voi osallistua Skype-neuvotteluihin tai päinvastoin. Tämä saattaa aiheuttaa jonkin verran haasteita, mutta vähitellen muutkin Skypeä käyttävät organisaatiot siirtyvät Teamsin käyttäjiksi, jolloin ongelma poistuu.

Teams-sovellus asennetaan kaikkiin JAMKin työasemiin automaattisesti alkaen viikosta 40. Mobiililaitteisiin jokainen voi asentaa Teamsin itse sovelluskaupasta. Tarkempaa ohjeistusta tuotetaan tarpeen mukaan.

Microsoftin Teams-esittely

Päivitys 6.1.2020
Ohjeistusta siirtymävaihetta helpottamaan