Tietoa evästeistä

Kävijän tietokoneelle voidaan ajoittain siirtää ns. evästeitä (”cookies”). Evästeillä voidaan kerätä tietoja esimerkiksi siitä, miltä sivulta kävijä on siirtynyt osoitteeseen, mitä Helpdesk-sivuja kävijä on selannut ja milloin, mitä selainta kävijä käyttää, mikä on kävijän näytön resoluutio ja käyttöjärjestelmä, sekä mikä on kävijän IP -osoite. IP-osoitteet on anonymisoitu eli IP-osoitteen viimeinen oktetti (8 viimeistä bittiä) määritetään nolliksi, joten kävijää ei pystytä tunnistamaan.

Google Analyticsin evästetietojen avulla Helpdeskin kävijämääriä voidaan seurata Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja sen yhteistyökumppaneiden toimesta sekä analysoida ja kehittää kävijöitä paremmin palvelevaksi.

Kävijällä on mahdollisuus estää evästeiden käyttö muuttamalla selaimensa asetuksia siten, että selain ei salli evästeiden tallentamista. Kävijä hyväksyy, että joidenkin palveluiden osalta evästeiden käytön estäminen saattaa kuitenkin vaikuttaa palvelun toiminnallisuuteen.