Työpöydän ja ohjelmien etäkäyttö

Työpöydän etäkäyttöOsaa pelkästään sisäverkossa käytettävistä JAMKin palveluista voidaan käyttää myös JAMKin verkon ulkopuolelta etäyhteyden avulla. Etäkäytön mahdollistavat Citrix Xendesktop -palvelimet, joita käytetään selaimella tai erillisen Citrix Receiver -ohjelman avulla. Etäkäyttö on mahdollista lähes kaikilla päätelaitteilla. Ensisijaisesti palvelua käytetään www-selaimella (Windows, Linux, Mac), mutta myös Citrix Receiver -ohjelman käyttö on mahdollista.

Etäpalvelinten/sovellusten käyttö selaimella (oletus)

Windows/Linux/Mac:

• Mene osoitteeseen https://remote.jamk.fi
  • Kirjaudu sisään omilla verkkotunnuksillasi
  • Käynnistä yksittäisiä sovelluksia tai kokonainen etätyöpöytä. Ohjelmat avautuvat selaimessa aina uudelle välilehdelle.

Etäpalvelinten/sovellusten käyttö Citrix Receiver -ohjelmalla

Android/Apple iOS/Windows Phone/Windows tablet:

• Lataa ohjelma sovelluskaupasta. Ohjelman lataaminen vaatii kirjautumisen/tunnuksen luomisen sovelluskauppaan.
  • Käynnistä Receiver -ohjelma ja luo uusi profiili
  • Palvelinta kysyttäessä kirjoita: remote.jamk.fi
    • Mikäli ohjelma kysyy Domain-tietoa kirjoita: AD
  • Kirjaudu sisään omilla verkkotunnuksillasi

Windows/Linux/Mac:

• Mene osoitteeseen http://receiver.citrix.com
  • Lataa ja asenna Citrix Receiver -ohjelmisto oletusasetuksin
  • Käynnistä ohjelma asennuksen jälkeen
  • Palvelinta kysyttäessä kirjoita: remote.jamk.fi
    • Mikäli ohjelma kysyy domain-tietoa, kirjoita: AD
  • Kirjaudu sisään omilla verkkotunnuksillasi
  • Huomioitavaa:
    • Windows -koneissa kaikki ohjelmat lisätään automaattisesti Start-valikkoon!
    • Ongelmatilanteissa (esim. ohjelmat eivät käynnisty, kirjautuminen ei onnistu) kannattaa Citrix Receiver -ohjelma poistaa ja asentaa sen uusin versio

Tiedostojen tallentaminen

Muista tallentaa tiedostot aina H-asemalle! Käyttäjien profiilit poistetaan automaattisesti, jolloin muualle tallennetut tiedostot häviävät.

Käyttöoikeudet

Palveluiden käyttöoikeus on henkilökunnalla sekä opiskelijoilla. Henkilökunnalla ja opiskelijoilla on käytössä omat palvelimet, joista ohjelmia jaetaan.

Lisenssi kattaa tällä hetkellä 40 yhtäaikaista käyttäjää. Lisenssien riittämistä seurataan ja niitä lisätään tarpeen mukaan.

Ohjelmat

Etäyhteyden kautta käytettävissä on sellaisia henkilökunnan ja opiskelijoiden ohjelmia, joiden lisenssiehdot sallivat etäkäytön, mukaan lukien myös kirjaston aineistoja.

Automaattinen yhteydenkatkaisu

Mikäli ohjelmaa tai työpöytää ei käytetä 60 minuutin aikana, katkaistaan yhteys automaattisesti.