Ulkoisten käyttäjien tunnukset muuttuvat 12.12.2022

Jamkissa käytetään ulkoisen käyttäjän ns. ”UFO-tunnuksia” henkilöille, joiden tietoja ei ole henkilöstöhallinnon tietojärjestelmässä, mutta jotka kuitenkin ovat jonkinlaisessa harjoittelu/työsuhteessa Jamkiin. Näillä tunnuksilla on aina yhteys/vastuuhenkilönä joku henkilökunnan edustaja. Toisen oppilaitoksen opiskelijat eivät käytä UFO-tunnuksia.

Tietoturvan vuoksi monissa Jamkin tietojärjestelmissä edellytetään vahvaa tunnistusta ja tämän vuoksi myös UFO-tunnuksia muutetaan nykyaikaisemmiksi. Muutoksen myötä kaikille UFO-tunnuksille luodaan postilaatikko, jonka pääte on @external.jamk.fi. Samalla niiden kirjautumistunnus muuttuu muotoon etunimi.sukunimi@external.jamk.fi.

Jos tunnuksella oli postilaatikko entuudestaan, sen osoite jää uuden rinnalle ottamaan viestejä vastaan, mutta sitä ei voi kuitenkaan käyttää kirjautumisessa.

Esimerkki nykytilanteesta:

Ulkoinen UFO-käyttäjä Taavi Testaaja kirjautuu esim. Moodleen omalla tunnuksella ja salasanalla. Taavi kirjoittaa tunnuksensa muodossa EXT-TESTTA.

Tilanne 12.12.2022 jälkeen:

Ulkoinen UFO-käyttäjä Taavi Testaaja kirjautuu esim. Moodleen omalla tunnuksella ja salasanalla. Taavi kirjoittaa tunnuksensa muodossa taavi.testaaja@external.jamk.fi. Kirjautuminen edellyttää lisäksi vahvaa tunnistusta. Taavi ei halua aktiivisesti seurata Jamkin postilaatikkoa, joten hän käy määrittelemässä sinne edelleenlähetyksen esim. omaan ulkoiseen Gmail-postilaatikkoonsa (tai mihin haluaakaan).