Ota uusin Windows 10 -versio käyttöön nyt ja vältä töiden keskeytyminen väärällä hetkellä!

Päivitys 1.4.2021

Muutamissa koneissa ilmeineiden asennusongelmien vuoksi asennustapaa on hieman muutettu. Samalla muutettu automaattisten asennusten päivämääriä.
Mikäli olet asentanut päivityksen jo onnistuneesti, niin mitään mitään lisätoimenpiteitä ei tarvita.

—–

Henkilökunnan Windows 10 -koneille on nyt saatavilla uusin versiopäivitys (Windows 10 version 20H2). Voit käynnistää asennuksen itse haluamallasi hetkellä.
Asennuksen voi laittaa menemään esim. työpäivän päätteeksi ja lukita kone. Asennus tekee tarvittavat toimenpiteet taustalla.

Versiopäivitys on pakko suorittaa kevään aikana, jotta työasemat pysyvät virallisesti tuettuna ja että ne saavat tarvittavat tietoturvapäivitykset ym. korjaukset.
Mikäli asennusta ei tehdä käyttäjän toimesta, se tapahtuu automaattisesti tiistaina 13.4.2021 klo 10.00 tai torstaina 29.4.2021 klo 10.00. Aika riippuu siitä mikä Windows -versio on käytössä.

Asennustoimenpiteet:

1. Käynnistä työpöydältä Software Center -ohjelma
  2. Valitse vasemmasta reunasta ”Operating Systems”
  3. Valitse ohjelma ”Windows 10 Feature Upgrade”
  4. Valitse ”Install”
  5. Voit käyttää konetta normaalisti esiasennuksen ajan. Järjestelmä pyytää hetken kuluttua koneen uudelleenkäynnistystä, jonka jälkeen asennus jatkuu. Asennuksen kesto uudelleenkäynnistyksen jälkeen on koneesta riippuen noin 10-40 minuuttia. Käynnistyksen ajankohdaksi kannattaa valita hetki, jolloin konetta ei tarvitse.
  6. Asennus on valmis, kun kirjautumisruutu on näkyvissä normaalisti. Kaikki asennetut ohjelmat ja tiedostot säilyvät päivityksessä.

Ongelmatilanteissa ota yhteys ICT-tukeen tai tee asiasta palvelupyyntö osoitteessa helpdesk.jamk.fi